casharelbanner
cacharelbannerblue
cacharelroodbanner

CACHAREL

 

Cacharel is het merklabel van Jean Bousquet (1932, Nîmes, Frankrijk). Op zijn vijftiende wordt hij leerling-kleermaker en besluit in 1958 zijn geboortedorp te verlaten om naar Parijs te vertrekken en daar een klein atelier te openen. In Parijs ontwerpt hij zijn eerste eigen creaties. Hij noemt het Cacharel, naar een wilde eend uit de Camargue.

In no-time verovert Cacharel niet alleen Frankrijk, maar de hele wereld. Het bekende seersucker bloesje verschijnt in November 1963 op de cover van Elle Magazine en is korte tijd daarna wereldwijd te vinden in de etalages van vrijwel ieder bekend modehuis. 
In 1965 mag Jean Bousquet exclusief voor Liberty (Londen) hun stoffen verven die de grondslag worden voor de typische Cacharel-look. In de opeenvolgende jaren blijft Cacharel een van de bekendste modemerken voor niet alleen dames, maar ook heren en kinderen en wordt het merk uitgebreid met diverse parfums, brillen, lingerie, badmode, kantoorartikelen en nog veel meer.
In 2011 blaast Cacharel nieuw leven in de zo herkenbare kleurrijke combinaties. Cédric Charlier, opgeleid bij de meest bekende modehuizen in Parijs, is tegenwoordig artistiek leider van Cacharel. Zijn missie - de legendarische Cacharel look doen herleven - blijkt reeds geslaagd wanneer hij de allereerste collectie voor het voorjaar/zomer 2010 in het Palais de Tokyo presenteert.

De Cacharel-collectie is ongetwijfeld de meest mode-georiënteerde collectie binnen het merkenaanbod van Plastoria. De zachte 'Aquarelle' kleuren van de voorjaars-/zomercollectie 2011 zijn in de meeste artikelen terug te vinden. Alle geschenken zijn dusdanig ontwikkeld dat ze met elkaar te combineren vallen en in mooie sets kunnen worden aangeboden. Maar ook afzonderlijk vormt ieder artikel, groot of klein, een prachtig geschenk. Uiteraard worden alle producten geleverd in een luxe geschenkverpakking, speciaal ontworpen voor Cacharel.

OFNeem contact op met ons op voor een specifieke offerte

 

Shop direct:

Cerruti 1881

Lees meer...

Nina Ricci

Lees meer...

Christian Lacroix

Lees meer...

Jean-Louis Scherrer

Lees meer...
 

REFERENtIES