Jeanlouisscherrerbanner
jeanlouisscherrerbanner2
jeanlouisscherrerbanner3

JEAN-LOUIS SCHERRER

 

1962
Jean-Louis Scherrer geeft zijn naam aan zijn nieuwe bedrijf dat wordt gevestigd in Parijs, Rue du Faubourg Saint-Honoré 182. Deze voormalige klassieke danser behaalde in 1956 het diploma van de Chambre Syndicale de la Couture Parisienne en werd vervolgens door zijn leermeester Christian Dior ingewijd in de Parijse haute couture en élégance.

1971

Jean-Louis Scherrer neemt zijn intrek  op nummer 51 in de avenue Montaigne en lanceert Jean-Louis Scherrer Boutique, de confectielijn van het couturehuis. Dit prestigieuze adres wordt de weelderige setting voor een mode die geheel bestaat uit vloeiende en soepele lijnen, vormgegeven met een geïnspireerde virtuositeit. De Jean-Louis Scherrer blazer en de gedrapeerde cocktailjurken van bedrukte stoffen met fauve, bloemen- of stippendessin worden klassiekers.

1979

Het modehuis creëert zijn eerste parfum, “Jean-Louis Scherrer”, dat wordt gevolgd door  “Scherrer 2” (1986) en “Nuits indiennes” (1994). Het bedrijf heeft illustere klanten: de Kennedy’s, Sofia Loren, Raquel Welch en vele anderen.

1992

Erik Mortensen wordt creatief directeur.

1999

De firma Jean-Louis Scherrer lanceert een nieuwe confectielijn voor mannen.

OFNeem contact op met ons op voor een specifieke offerte

 

Shop direct:

Cerruti 1881

Lees meer...

Nina Ricci

Lees meer...

Cacharel

Lees meer...

Christian Lacroix

Lees meer...
 

REFERENtIES