ungarobanner
ungarobanner2
ungarowatchbanner

UNGARO

 

Emanuel Ungaro was de grondlegger van het gelijknamige modehuis en heeft voor altijd zijn creatieve stempel gedrukt op de huisstijl van het merk.

Het bedrijf werd opgericht in 1965 en nam in 1967 zijn intrek in een prachtig gebouw in Haussmannstijl in de avenue Montaigne. De boetiek en de hoofdzetel van de onderneming zijn er nog steeds gevestigd.

Het merk verwierf internationale faam door zijn vrouwelijke uitstraling, originele combinaties van kleuren en dessins, heldere contouren en gedurfde details.
De Milanese architect Antonio Citterio ontwikkelde in opdracht van de firma een nieuw concept voor alle boetieken in de hele wereld.

Najaar 2005 werd het bedrijf verkocht aan Asim Abdullah, een Amerikaanse investeerder, die alle inspanningen en investeringen wil concentreren op het productengamma, om de verkoop een nieuwe impuls te geven op alle strategische markten.
Op dit moment is het merk Emanuel Ungaro stevig verankerd op alle internationale markten: eerst en vooral in zijn thuisbasis Europa, maar ook in Azië en het Midden-Oosten, waar het vaste voet heeft gekregen door zijn markante stijl.
Boetieken van Emanuel Ungaro verkopen de artikelen in Parijs, New York, Moskou, Dubai, Beiroet, enz. De meest gerenommeerde warenhuizen en niet-merkgebonden winkels bieden de volledige collecties aan.

Na de confectielijn voor dames “Emanuel Ungaro”, een mijlpaal in de geschiedenis van het merk, zijn nog meer damescollecties voor een groter publiek gelanceerd, onder andere “Ungaro Fuchsia” en “U by Ungaro”, alsook de herenconfectielijnen “Emanuel Ungaro”, “Ungaro Homme”, “U by Ungaro” en “Emanuel/Emanuel Ungaro”.

Daarnaast zijn ook accessoires ontwikkeld (handtassen, schoenen, brillen, enz.) als onmisbare ondersteuning voor de uitstraling van het modehuis. De kleding- en accessoirecollecties, waarbij de meest geraffineerde lijnen en details worden gebruikt, zijn bedoeld voor actieve en moderne klanten die niettemin hechten aan een luxueuze traditie.

Na het legendarische succes van het parfum “Diva” sinds 1983, volgden nieuwe parfums voor mannen en vrouwen elkaar op, onder andere “Apparition”, “Ungaro” en “Ungaro Party”, waarbij ook de twee parfums voor mannen en vrouwen “U by Ungaro”, die in 2008 internationaal werden gelanceerd, niet mogen worden vergeten.

OFNeem contact op met ons op voor een specifieke offerte

 

Shop direct:

Cerruti 1881

Lees meer...

Nina Ricci

Lees meer...

Cacharel

Lees meer...

Christian Lacroix

Lees meer...

Jean-Louis Scherrer

Lees meer...
 

REFERENtIES